Vervoer in Side

Het openbaar vervoer in Turkije is niet duur en bovendien goed geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een huurauto kunt u vanuit Nederland via internet regelen; dit is vaak de voordeligste optie. Regelt u liever alles ter plaatse, dan kan dat bij aankomst op het vliegveld, waar zich diverse autoverhuurbedrijven bevinden. Wilt u slechts een auto voor een paar dagen halverwege uw vakantie, dan kunt u in de meeste badplaatsen eveneens autoverhuurbedrijven vinden. Wanneer u de weg op gaat, moet u met een aantal dingen rekeningen houden. Zo kent men in Turkijke driebaanswegen, waarbij van beide kanten ingehaald mag worden. Probeert u op deze wegen zoveel mogelijk aan de rechterkant te blijven rijden, zodat in het midden genoeg ruimte overblijft voor inhalende automobilisten. Voordat ze u inhalen, zullen veel Turken even toeteren. Dit is niet omdat ze willen dat u harder gaat rijden, maar slechts om u te waarschuwen dat ze voorbij komen.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u het liefst op pad met een scooter of motor, dan kunt u in de grote vakantieplaatsen altijd wel verhuurders vinden. Laat u goed voorlichten over de verzekering en leest u altijd zelf ook goed de papieren door.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een goedkope manier om van A naar B te komen in Turkije is door te reizen per taxi. Taxi’s in Turkije beschikken over een meter, welke wordt aangezet bij vertrek. Aan te raden is altijd op te letten of de chauffeur ook daadwerkelijk de meter aanzet. Moet u lange afstanden afleggen, spreekt u dan van tevoren een prijs met de chauffeur af.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wilt u reizen zoals de Turken zelf doen? Neemt u dan eens een dolmuş of reis met de bus. De dolmuş is een minibusje waar u overal in en uit kunt stappen. Het is als het ware een openbare taxi. Het motto van de dolmuş is dat altijd nog plaats is voor iemand meer, wat betekent dat ze erg vol kunnen raken. Bereikt u de plaats van bestemming, laat de chauffeur dan tijdig en duidelijk weten dat u uit wilt stappen, want anders rijdt hij gewoon door. Behalve per dolmuş reist men in Turkije veel met de bus. Het openbare busvervoer is goed geregeld en u kunt prima gebruik maken van de bus om op uw plaats van bestemming aan te komen.