Eten en drinken in Side

Turkije kent een zeer gevarieerde keuken, waarin iedereen iets lekkers kan vinden.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Turkije is een topbestemming voor mensen die van lekker eten houden. De Turkse keuken is erg gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Lust u alles, bestel dan eens mezeler. Dit is de Turkse variant van de Spaanse tapas en de Griekse mezes. Wanneer u dit bestelt krijgt u allerlei kleine hapjes en salades en proeft u de diverse smaken van de Turkse keuken. Andere specialiteiten zijn stoofgerechten en natuurlijk gegrild vlees. Wanneer u gegrild vlees bestelt, past u dan op dat het niet te rauw is. Wanneer u ergens aan de kust verblijft, moet u natuurlijk de lokale visspecialiteiten proeven en ongeacht waar u verblijft, probeert u zeker eens de Turkse zoete lekkernijen, zoals bijvoorbeeld baklava. U kunt dit als dessert eten, maar ook bij de koffie of thee. Wilt u iets anders dan baklava, loopt u dan een pastana in. Hier zult u allerlei zoetigheden vinden. De nationale alcoholische drank van Turkije is raki en u kunt Turkije niet verlaten zonder een raki geprobeerd te hebben. Andere dranken die veel genuttigd worden zijn koffie, thee en ayran, een combinatie van yoghurt en water.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Turken houden van lekker en uitgebreid eten en men neemt dan ook uitgebreid de tijd voor een maaltijd. Net als in landen als Spanje en Italië is eten een echte sociale gebeurtenis. De belangrijkste maaltijd in Turkije is het diner en dit is dan ook het meest uitgebreid. Tijdens de lunch nuttigen de meeste Turken ook een warme maaltijd. Mocht u gedurende dag trek hebben dan hoeft u nooit lang te zoeken voor een snack, zoals een Turkse pizza of kebab. De meeste eetgelegenheden in Turkije hanteren ruime openingstijden. Dit geldt alleen niet voor de vastenmaand, ramadan, wanneer de meeste restaurants beperkt geopend zijn. Tijdens de ramadan mogen moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet eten. Veel restaurants openen daarom pas laat op de avond en het komt voor dat ze alleen een speciaal vastenmenu aanbieden. In de grote toeristenplaatsen zult u minder problemen hebben, want hier blijven steeds meer restaurants ook gedurende de ramadan de gehele dag geopend.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u boodschappen wilt doen kunt u in Side en andere badplaatsen terecht bij diverse supermarkten. U kunt wachten tot het wat koeler is, want de meeste supermarkten zijn tot ’s avonds laat geopend en bovendien zijn vele zeven dagen in de week open. Wilt u vers fruit en groenten, bezoekt u dan eens een plaatselijke groentemarkt.

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in Side uit eten wilt heeft u diverse opties. De meeste restaurants zijn in het oude centrum gevestigd, maar ook in het nieuwe gedeelte van Side zijn enkele eetgelegenheden te vinden. Het aanbod varieert van traditionele Turkse eethuizen tot moderne internationale restaurants.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het wordt afgeraden om in Turkije kraanwater te drinken. In supermarkten kunt u flessenwater kopen.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Side: