Achtergrond van Side

Side is een historische stad gelegen in een mooie omgeving en gezegend met een gunstig mediterraan klimaat.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u door Side loopt zult u al gauw merken dat dit een oude stad is. De stad wordt in de 7de eeuw v. Chr. gesticht en groeit uit tot één van de belangrijkste handelssteden van Pamphylië. Dit heeft de stad met name te danken aan haar gunstige ligging en de natuurlijke haven. In de 6de eeuw maakt Side onderdeel uit van het Lydische rijk. In 333 v. Chr. bezet Alexander de Grote Side en hierna volgen diverse machtswisselingen, met onder andere bezettingen door de Seleuciden en Ciliciërs. In 67 v. Chr. veroveren de Romeinen de stad en dit leidt een periode van welvaart in. Side wordt het centrum voor slavenhandel in het Middellandse Zeegebied. Aan deze bloeiperiode komt vanaf de 4de eeuw een einde. In de 7de eeuw wordt Side door verschillende Arabische veroveraars geplunderd en nadat de stad opnieuw is opgebouwd volgt in de 12de eeuw een nieuwe leegloop wegens plunderingen. Pas aan het eind van de 19de eeuw trekken mensen terug naar Side en wordt de stad weer bewoond.

Ligging

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Side ligt aan de Turkse Rivièra, tussen Antalya en Alanya in.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Side is een kleine plaats met buiten het seizoen 18.000 inwoners. In het hoogseizoen ligt dit aantal een stuk hoger, omdat dan vele Scandinaviërs, Britten, Turken en Nederlanders hun weg naar Side vinden en hun zomer aan de Turkse Rivièra doorbrengen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Side is op een kleine landtong gelegen en wordt omgeven door lange zandstranden. De directe omgeving van Side is glooiend en groen. Trekt u verder het binnenland in dan bevindt u zich al gauw in een bergachtig landschap.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Side zelf vindt u diverse monumentale bouwwerken, maar wanneer u van de klassieke oudheid houdt, moet u beslist ook en bezoek brengen aan Perge, Aspendos en Termessos. Van deze klassieke steden is veel bewaard gebleven en een bezoek is zeker een aanbeveling waard.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Side: