Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf in Side.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De munteenheid van Turkije is de Nieuwe Turkse lira. Eén lira is onderverdeeld in 100 kurdus. In veel toeristische plaatsen wordt de euro ook geaccepteerd. Winkeliers zullen dit aanmoedigen door een gunstige prijs te bieden wanneer u met euro’s betaalt. Betalen met creditcard kan in steeds meer hotels, winkels en restaurants.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bellen vanuit Side en omgeving kunt u met uw mobiele telefoon of met een openbare telefoon. Openbare telefoons bevinden zich meestal op bus- en treinstations of op grote pleinen. U heeft voor het bellen met deze telefoons een telefoonkaart nodig, die te koop zijn bij krantenkiosken en postkantoren.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Controleert u voordat u naar Turkije afreist of uw difterie, polio, tyfus en tetanus inentingen in orde zijn, want deze inentingen heeft u nodig voor een vakantie in Turkije. Waar u tijdens uw verblijf in Turkije op moet letten is dat u geen rauw vlees eet. Wanneer u gegrild vlees besteld, vraagt u dan om goed doorbakken. Turkije heeft openbare en particuliere ziekenhuizen. Wanneer u tijdens uw vakantie medische zorg nodig heeft, kunt u het beste uw verzekeringsmaatschappij raadplegen en hen vragen naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan. Turkije kent particuliere en openbare ziekenhuizen. In particuliere ziekenhuizen zijn meestal korte wachttijden en spreken de artsen over het algemeen Engels, maar hier betaalt u ook voor. Openbare ziekenhuizen zijn goedkoper, maar de wachttijden zijn langer en niet alle artsen spreken Engels.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Turkije kent al jaren een probleem met drugskoeriers. Toeristen worden regelmatig gestrikt om pakketjes te vervoeren; stemt u dus nooit in met het vervoeren van een pakketje voor vreemden. Verder is het verstandig uw waardevolle spullen in een kluis in uw accommodatie achter te laten. Op drukke plaatsen kunnen zakkenrollers actief zijn, houdt u daar dus rekening mee. Tot slot wordt het meenemen van lifters afgeraden.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Side:

  • In Turkije kunt u veel last van muggen hebben, een goede insectenspray en een klamboe zijn dan geen overbodige luxe.
  • Turkije is een Islamitisch land en met name wanneer u de toeristische plaatsen verlaat is het goed u van een aantal dingen bewust te zijn. Wanneer u de weg kwijt bent of iets anders wilt vragen aan de plaatselijke bevolking spreekt u dan altijd iemand van hetzelfde geslacht aan. Vrouwen die in hun eentje reizen moeten hun houding en kleding enigszins aan de situatie aanpassen. Te veel vrijpostigheid en te veel bloot kan tot vervelende situaties leiden. In de meeste gevallen geldt dat wanneer u respect toont voor de Turkse cultuur en het Islamitisch geloof, de Turken u gastvrij en hartelijk zullen ontvangen.
  • Het voltage bedraagt in Turkije net als in Nederland 220 volt en over het algemeen passen Nederlandse stekkers op Turkse stopcontacten. Tijdens uw vakantie kan het voorkomen dat de stroom uitvalt, maar meestal wordt dit probleem snel opgelost.
  • Bent u slecht in onderhandelen, of heeft u er gewoon een hekel aan, zorgt u dan, wanneer u gaat winkelen, dat u iemand meeneemt die wel goed kan afdingen, want anders weet u bij voorbaat al dat u overal te veel voor betaalt.
  • Nudisme is verboden in Turkije.

Meer reisinformatie

Meer informatie over uw reis naar Side: