Sport in Side

Of u nu van watersporten houdt, van golfen of van bergbeklimmen, in en rond Side vindt u tal van sportieve mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de stranden rond Side worden diverse watersporten aangeboden. Zo kunt u duiken, surfen, parasailen en waterskiën. Ook op het Manavgatstrand vindt u diverse watersportfaciliteiten. Wanneer u wilt duiken of lessen wilt nemen kunt u terecht bij Duikcentrum Side Azura. De meeste watersportmogelijkheden bij Side vindt u op de stranden aan de westzijde van de plaats.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op circa 45 km van Side ligt Belek, het golfparadijs van Turkije, met 15 golfbanen. Op één na zijn alle banen par 72 en de greenfee varieert van €65 tot €115. Dichter bij Side op ongeveer 27 km bevindt zich de Lykia Links Golf Course, een mooie 72 par golfbaan met prachtig uitzicht op zee.

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u in Side of omgeving verblijft, kunt u een prachtige bergwandeling in het Taurusgebergte maken. U moet hiervoor wel eerst een stuk rijden, rekent u in ieder geval op twee uur. Bekende bergketens zijn het Bey gebergte richting het westen en wanneer u richting het noorden landinwaarts trekt vindt u bergtoppen zoals de Geyik Dag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de omgeving van Side zijn verschillende raftmogelijkheden. Een populaire bestemming voor raftexcursies is het Köprülü Canyon Nationaal Park. De canyon is 14 km lang en op sommige plekken 400 meter diep. Wanneer u hier op eigen houtje gaat raften moet u zich goed laten voorlichten, want sommige stukken zijn levensgevaarlijk en op die gedeeltes is raften verboden. Wanneer u geen ervaring heeft kunt u bij verschillende organisaties terecht voor raftexcursies, bijvoorbeeld bij Turkey Rafting.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de omgeving van Side en Manavgat kunt u enkele mooie mountainbikeroutes afleggen. Zo kunt een tocht om het Manavgat meer maken of fietsen in de Green Canyon. U kunt kiezen voor een begeleide tour of een fiets huren en er zelf op uit trekken. Bij Antalya Bike, dat in Side gevestigd is, kunt u fietsen huren of een tour boeken.