Excursies in Side

Excursies vanuit Side variëren van een bezoek aan de markt van het nabijgelegen Manavgat tot trips naar de antieke steden Termessos en Perge tot raftexcursies naar de Köprülü Canyon.

Termessos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De antieke stad Termessos ligt op een hoogte van 1050 meter. Tijdens deze excursie bezichtigt u de resten van deze oude stad en maakt u een wandeling door de prachtige omgeving. Nadat de bus u op de plaats van bestemming heeft afgezet legt u de laatste kilometers naar de stad te voet af, zodat u de natuur van dichtbij kunt bewonderen. Vervolgens komt u aan in Termessos waar u onder andere overblijfselen van een theater, cisternen en tempels zult zien.

Traditioneel Turkije

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste excursieaanbieders hebben in hun aanbod een excursie opgenomen, waarbij u het echte Turkije gaat ontdekken. Tijdens zo’n excursie trekt u het binnenland in en bezoekt u traditionele Turkse bergdorpen. Wilt u de Turkse cultuur en het dagelijkse leven van dichtbij zien, dan is dit de trip voor u. U brengt een bezoek aan een moskee en in sommige gevallen een authentiek woonhuis. Natuurlijk ontbreekt een typisch Turkse maaltijd niet op de agenda.

Manavgat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Side kunt u verschillende excursies naar Manavgat boeken. Meestal maakt een bezoek aan de plaatselijke markt in Manavgat onderdeel uit van deze tour. Op de markt vindt u van alles en nog wat en wanneer u van afdingen en onderhandelen houdt, zult u zich hier zeker vermaken. Na een bezoek aan de markt volgt een boottocht over de Manavgat rivier, waarbij u meestal een bezoek brengt aan de Manavgat watervallen.

Green Canyon

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Circa 90 km ten oosten van Antalya ligt het grote stuwmeer Green Canyon. Tijdens de excursie bezoekt u alvorens naar het meer te gaan de markt van Manavgat, welke de grootste uit de regio is. Daarna vertrekt u richting het meer, waar u een boottocht gaat maken. Vergeet u absoluut niet uw fotocamera mee te nemen, want u kunt hier werkelijk schitterende foto’s schieten. Het water van het meer heeft een prachtige kleur en het wordt omgeven door met bomen begroeide bergruggen. Voor menigeen is een tocht op het meer een onvergetelijke ervaring.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Perge-Aspendos-Kursunlu

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze excursie biedt een goede combinatie van natuur en cultuur. Op het programma staat allereerst een bezoek aan Perge, waar u de resten van een Romeinse stad bezichtigt. Na Perge gaat de tocht naar het best bewaarde Romeinse theater in Klein-Azië, Aspendos. Het theater biedt plaats aan ongeveer 15.000 personen en is nog in gebruik. Hier vindt jaarlijks het Internationaal Opera en Ballet Festival plaats. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan de Kursunlu waterval, een prachtig stukje natuurschoon, waar u weer helemaal bijkomt van het eerste deel van de excursie.

Taurusgebergte en Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u natuur en sport wilt combineren, moet u kiezen voor een excursie naar het Taurusgebergte en de Köprülü canyon. Deze excursie draait om het verkennen van de prachtige bergen en ravijnen. Durfallen kunnen raften in de Köprülü Canyon.