Side

Side is een op een landtong gelegen populaire vakantieplaats met een historisch centrum, een haven, vele winkels en mooie stranden.

Bezienswaardigheden

In Side vindt u enkele Griekse en Romeinse monumenten. Indrukwekkend is het antieke theater, dat ooit het grootste theater van Pamphylië was. Het biedt plaats aan 17.000 bezoekers en werd in de 2de eeuw gebouwd. Andere bezienswaardigheden uit de oudheid zijn de restanten van de tempels van Apollo en Athene, waarvan de friezen zijn versierd met Medusahoofden. Bij de oude stadspoort bevindt zich het Vespasianusmonument en vanaf de poort tot aan de hoofdstraat van Side loopt een met zuilen geflankeerde straat met daarlangs restanten van Romeinse gebouwen. Verder van het centrum verwijderd vindt u oude Romeinse stadsmuren en daarbuiten enkele necropoli met graftempels. Tevens bevindt zich buiten de stadsmuren een aquaduct dat vroeger voor de watervoorziening van Side zorgde.

Winkelen

In Side zijn vele souvenirwinkels gevestigd. Het oude centrum is ‘s zomers gesloten voor autoverkeer, waardoor u heerlijk door de diverse, licht hellende, straatjes kunt slenteren. Of u nu op zoek bent naar sieraden, lederen tassen of tapijten, u zult in Side genoeg keuze hebben. In het toeristenseizoen wordt eenmaal per week een markt gehouden aan de oostkant van Side in de richting van Manavgat. Behalve in het oude centrum, vindt u ook in het nieuwe centrum diverse winkels.

Stranden

Zowel ten westen als ten oosten van Side bevinden zich lange zandstranden. Het ooststrand, ook wel Sorgun strand genoemd, loopt steil af in zee. Het strand loopt door tot buiten Side en heeft diverse voorzieningen, zoals douches, bars en ligbedden met parasols. Het weststrand, ook wel Side strand genoemd, strekt zich uit langs de kuststrook ten westen van Side. Op het strand vindt u ligstoelen, parasols, douches, kleedcabines en u hoeft niet ver te lopen voor een hapje of een drankje. Achter dit strand liggen veel grote hotels. Het weststrand wordt drukker bezocht dan het ooststrand, maar voor beide geldt dat als u het niet erg vindt om een stuk te lopen, u altijd wel een rustig plekje kunt vinden.

’s Avonds

In het oude centrum van Side bevinden zich talloze bars waar u terecht kunt voor een drankje. Bij de Apollo tempel ligt de zogeheten barstraat met diverse bars op korte afstand van elkaar. Deze gelegenheden blijven tot zeer vroeg in de ochtend open en met een beetje geluk kunt u genieten van een prachtige zonsopgang. Wanneer u eens goed wilt feesten kunt u in Side terecht bij Lighthouse. Vroeger op de avond kunt u hier terecht voor een maaltijd, maar naarmate de avond vordert verandert Lighthouse in een populaire discotheek. ‘s Zomers moet u niet verbaasd opkijken wanneer u een optreden van bekende Turkse popsterren bijwoont. Een andere populaire uitgaansgelegenheid is Oxyd, een openluchtdisco, die plaats biedt aan zo’n 3000 bezoekers. Wanneer u even af wilt koelen van het dansen, kunt u een duik nemen in één van de zwembaden van Oxyd.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Side:

Foto’s van Side

Populaire accommodaties in Side

Side Star Beach 9.1
8 aanbieders
vanaf €375
Terrace Elite Resort 8
7 aanbieders
vanaf €538
Side Star Park 8.9
8 aanbieders
vanaf €462

Bekijk alle 72 accommodaties in Side

Ligging